Daniel Louis van Trappe

Hip Hop


Daniel is een zeer gepassioneerde danser. Zijn gevoel voor dansen gaat diep. Passie is niet alleen zijn leidraad in zijn dans, volgens hem is dat ook puur- en rauwheid. Zijn brede visie en perfectie leidt hem vaak tot unieke creaties. Op het gebied van Hip-hop en House dance heeft hij zijn eigen stijl gecreëerd. Tijdens jamsessies in clubs leert Daniel het meest. Met andere dansers kan hij zich ontplooien en de lat hoger zetten voor zich zelf. Niks is onmogelijk in zijn ogen, zijn wilskracht en muzikaliteit zorgen ervoor dat waar de een stopt hij doorgaat. Dansen is voor Daniel niet zomaar een bezigheid, het is zijn levensstijl waar hij secuur mee omgaat. Hij haalt uit allerlei muziekstijlen en het leven om hem heen inspiratie. Hij bekijkt het liefst niks binnen de lijntjes en doet alles zoveel mogelijk met positieve energie.

Momenteel geeft Daniel les op de ROC dansopleiding te Utrecht. Naast hier dansleraar te zijn is hij op deze opleiding ook een coach voor de leerlingen. Daniel heeft ook les gegeven op diverse dansscholen van MOVES Dancewarehouse in Amsterdam en Almere. Daniel geeft les in de vorm van choreografie maar ook les in de vorm van de zo geheten ‘freestyle class’. Freestyle class houd in dat elke danser een unieke bijdrage heeft in deze les. Het maakt niet uit of je net begint of al je hele leven danst in deze les kom je bij elkaar en ga je op avontuur in je eigen dans. Daniel leerde je in deze lessen je eigen freestyle te ontwikkelen of verder te ontwikkelen. Daniel is ook oprichter geweest van de Jedi Crew. Deze crew doet vaak mee aan battles op internationaal niveau. Hij trainde hun en leerde ze skills die ze vervolgens weer in battles konden gebruiken. De crew bestaat uit ongeveer vijftien leden waarvan de leeftijd verschilt van negen tot vijfentwintig jaar oud. De Jedi Crew is een hechte crew waar Daniel ook veel energie in heeft gestopt.

De sfeer die in Daniel’s lessen hangt is ontspannend, leerlingen vinden zijn lessen daarom ook zo inspirerend. Naast de lessen die hij geeft is hij ook bezig om zichzelf iedere keer te vernieuwen. Hij houdt van nieuwe uitdagingen en gaat daar ook altijd honderd procent voor. Zijn nieuwe uitdaging op dit moment is Social Dance zijn eigen dansschool in Zwolle en in Lelystad. Ook doet hij ondertussen mee aan verschillende battles op internationaal niveau.

Daniel is nog lang niet uitgedanst. Hij haalt zijn positieve energie uit zijn eigen ervaringen. Zijn creativiteit is niet te stoppen en zijn passie laat hem nooit haken in zijn eigen comfort zone. Daniel ziet in dans ongelimiteerde mogelijkheden, alles wat je wilt kan je volgens hem echt bereiken.