Navanio Herkul

Hip Hop · House


Navanio Herkul groeide voornamelijk op vanuit de Neo Soul R&B richting. De Black Sound wat goed te horen was in de beat zette Navanio aan om te gaan houden van muziek.

Zijn eerste ervaring met Dans was in de jaren 90 waar hij mee danste op: Vanila Ice, Kriss Kross, TLC, Monica, Brandy, SWV, Jon B, Run DMC, Beastie Boys, Spice Girls, Whitney Houston, Mariah Carey, Biggie/Puff/Mase/Kim/Faith, Backstreet Boys, N’Sync, Nas, Will Smith & Bone Thugs ‘N Harmony

In 2001 (14 jaar) op de middelbare school liet hij zich inspireren door MTV sterren als: Usher, Missy Elliot, Sisqo, B2K, Wade Robertson etc. Op jonge leeftijd swingde Navanio al in de clubs. De Leef tijds grens op Black Parties was ver te zoeken toen des tijds. Het was een gouden tijd waar Hiphop en R&B Artiesten de wereld veroverde aan rijk volle muziek denk daarbij aan: The Neptunes, Dr.Dre, Swizz Beats, B.Cox, Timbaland, Just Blaze & Darkchild. Toen de uitkomst van: Honey en You Got Served(Film) in 2003/2004 kwam was Navanio er zeker van dat hij een danser wilde worden.

Hij begon zijn avontuur bij moves almere, waar hij leerde van Marlon, Antoine & Ruth. Na grondige research ondekte hij: Juste Debout, SDK, Eszteca Noya & The Funky Presidentz Crew. Met hun als idolen waaronder “Roche Aspina” ook een crew member van was, koos hij ervoor om te gaan lessen bij Eszteca Noya waar hij intensive training en kennis kreeg over: Hiphop, House, Krump & Locking.

Na 4 jaar tijd in 2011 was het zijn moment om de volgende Legacy te zijn en een trotse Crew member te mogen zijn van de Funky Presidentz. Daarmee heeft hij diverse Shows, Theater, Battles & Opdrachten mee gedaan zoals: Juste Debout, Holland Opera Tempest, Funkin Stylez, Legends Paradiso, Man Bijt Hond, Everybody Dance Now etc.

Navanio heeft een fantasie rijke passie voor dans maar is vooral geduldig. Ook is hij member van TBK “The Battle Kingz FAM” Na dat de Funky Presidentz uit elkaar gingen in 2013, is hij voor zich zelf begonnen als een zelfstandige danser.

Door te reizen door heel Nederland om zijn kennis te delen als Docent in: Hiphop, House, Krump & Freestyle, Als nationale vak Jury Bij IDO Street Dance en het coachen van scholieren & straat jongeren.

Navanio is naast het dansen ook erg bezig met muziek: Produceren, Lyricist en Mixen onder z’n Artiesten naam: Godson.

Hij hoopt ooit een groot begrip te zijn in de Nederlandse Cultuur van Hiphop, zowel als in Dans en Muziek. De brug tussen 2 werelden zodat er meer begrip en waardering zal zijn voor Nederlandse Artiesten, Kunstenaren & de talentvolle Dans wereld.