Roché Apinsa

Funk styles


Roché Apinsa zit al 14 jaar in de Nederlandse en internationale dans scène. Met vele prijzen op zijn naam, zoals Juste Debout, Spin Off, SDK World Finals, en het trainen en coachen van vele jongeren en kinderen heeft hij zijn strepen verdient als danser, choreograaf en trainer/coach. Roché Apinsa begon zijn dans carrière bij niemand minder dan Nederlands en internationale inspiratiebron Eszteca Noya. Als tiener zat Roché onder zijn vleugels. Zijn ogen werden door hem geopend voor de underground Hip Hop dans cultuur die toen des tijds in Europa leefde. Roché pikte het snel op en zat binnen een korte tijd in Eszteca zijn dans crew ; The Funky Presidentz. Eszteca coachte Roché in zijn dans en alles wat daarbij kwam kijken. Hierdoor groeide hij binnen een korte tijd tot professional en leerde hoe het is om het docent- of coachschap te beheersen. Op zeventien jarige leeftijd leerde hij Seun Latukolan kennen, velen kennen hem als Shay. Roché coachte Seun tijdens verschillende battles en zij reisden samen met Eszteca door heel Europa om hun dansvaardigheden te vergroten. Roché was niet alleen een coach maar ook een broer voor Seun. Door het kijken naar hoe Eszteca werkte en het coachen van Seun werd bij Roché de passie voor doceren opgewekt. Hij heeft in de afgelopen 10 jaar verschillende kids en jongeren gecoacht en getraind. Velen van de kids en jongeren dansen nu allemaal op hoog en professioneel niveau en hebben vele prijzen op hun naam staan.

In 2010 was Roché een van de coaches en trainers van de dans groep Get Ready die de finale van Holland Got Talent behaalde dit deed hij tevens bij Moves Almere waar vele dans talenten vandaan komen. In deze dans groep zat niemand minder dan Shakira Lans, Noah de Vos en Chanillia Emanuels. Dit gaf Roché het extra gevoel voor doceren en het helpen van de ontwikkeling van de talenten om zich heen. Roché creëerde een manier om de tools die hij in de jaren heeft geleerd over te dragen aan zijn leerlingen en bewust op de groei te letten dat ieder kind individueel mee maakt.

Naast een trainer/coach is Roché altijd een luisterend oor geweest voor de kids en de ouders. Hij heeft 2 jaar les gegeven op de Dans opleiding in Utrecht, hier gaf hij les aan verschillende dansers waaronder de dansers uit te Kulture Kidz, Luda Crew en Paparazzi Crew. Naast het doceren heeft Roché altijd gewerkt als uitvoerend danser. Hij heeft samen gewerkt met namen zoals, Erik de Vroedt, Gregory Porter, Keet, Seun Latukolan, Gerald van Windt, Buddah Stretch etc. Roché schitterde samen met zijn maten op de Nederlandse tv bij het programma Every Body Dance Now met de dans groep Dutch Soul Supply . Dutch Soul Supply is een funkstylez dans groep die zich altijd vanuit passie, fun en liefde uiten in dans. Met Dutch Soul Supply heeft Roché veel shows gedaan op nationaal en internationaal niveau en hebben ze in verschillende theaters gestaan.

Roché is momenteel bezig met De Nieuwe Makers traject. Dit is een traject om een theater maker te worden in de Nederlandse dans theater scène. Hij heeft altijd vanuit zijn passie gewerkt en heeft altijd zijn liefde en support aan de scène gegeven waar hij zich in verbindt. Roché is tot heden een grote inspiratiebron voor velen en niet alleen in de dans scène. Voor Roché is ‘leven’ het belangrijkste dat er is en het overdragen van positieve energie en oprechtheid. Hij hoopt ooit een plek te kunnen creëren waar vele kunstvormen worden uitgeoefend en een ieder zich daar fijn en thuis voelt. Hiermee wil hij voor zichzelf en voor anderen geschiedenis schrijven zodat een ieder van jong tot oud het uiterste uit zichzelf haalt, bewust wordt zelf positieve energie en liefde te geven aan anderen.