Yanay Bonomo

Popping


Foto: The Notorious IBE

Yanay Bonomo, 23 jaar is een gediplomeerde danser afkomstig vanuit Lelystad. Hij is gespecialiseerd in de stijl Popping waarin hij lesgeeft, Maar beheerst ook meerdere stijlen zoals, Hip Hop en House. Hij is een evaren dansdocent die lid is van één van de bekentste dans crews van Nederland genaamd The Kulture Kids.

Met The Kulture Kids heeft hij op veel verschillende podia en televisie programma’s gestaan, zoals:

Paradiso
Schouwburg Amsterdam
Schouwburg Rotterdam
Jaarbeurs Utrecht
World of Dance
Summer Dance forever
World Street Dance
Move Like Michael Jackson
Everbody Dance Now

The Kulture kids is in 2009 opgericht toen Yanay begon aan zijn dansopleiding op het ROC Midden Nederland waar hij inmiddels van af is afgestudeerd. In 2012 is hij op de dansopleiding in aanraking gekomen met popping. Een jaar verder was hij 1 van de 3 finalisten bij Popping Dance Forever, één van de grootste popping battles in Europa.

Popping is voor hem een eindeloze ontwikkeling, een on going flow. “Je leert je lichaam kennen als nooit tevoren. De Technieken van Popping kunnen op elke dans stijl worden toegepast. Ook muzikaal wordt er anders geluisterd, je leert de geluiden kennen en zult daarom beter begrijpen wat je daadwerkelijk aan het doen bent.’

In zijn Popping les zal hij de basis van de dansstijl aanleren door middel van verschillende doelgerichte oefeningen. Vanuit daar zal er gewerkt worden aan persoonlijke ontwikkelingen in je eigen stijl.